Jump to content

Featured Replies

Posted

Tere kõigile!

SA:MP RP on tänaseni minu lemmik ja ainuke mäng, mille jaoks veel arvuti lahti teen. Loodan siiralt, et suudame veel Eesti maastikul stabiilse rollimängjate arvu saavutada. Enne kui kirjeldan oma ideed, mis peas tiksunud aastaid, siis selgitan pisut ka selle tagamaid.

Olen aktiivselt tegutsenud finantsturgudel üle 7. aasta, olen selle ajaga lisaks aktsiatele kokku puutunud väga mitmete varaklassidega. Olen omandanud finants ja majandusteaduste alal magistri ning viinud läbi väiksemaid koolitusi noortele finantshariduse teemadel. Olles selles maailmas pikemat aega, mõistan kui vähe inimesi tegelikult investeerimisest päris täpselt aru saavad. Seega olen tasa ja targu ennast ümbritsevaid inimesi suunanud targema rahade majandamise ning investeerimise suunas.

SnJ näol on tegemist rollimängu serveriga, mille peamine eesmärk on koguda kokku inimesed, keda selline žanr huvitab ning pakkuda neile võimalust mistahes rolli videomängus kehastada. Siin on kindlasti hulk nooremaid inimesi, kes õpivad nii rollimängu aspekte kui ka neid, kes investeerimisega ei ole varasemalt kokku puutunud.

Ma näen, et järgneva ideega oleks võimalik ühendada kaks head asja - esiteks rollimängu oskuste arendamine kommuuni ja Eesti RP elushoidmiseks ning finantshariduse tõstmine läbi arvutimängu. Hariv ja meelelahutuslik samaaegselt - kas pole mitte win-win olukord?

Nüüd siis idee juurde...

Loome 3 (hiljem miks mitte rohkem) ametliku börsifirmat kellel on erinevad tegevusvaldkonnad. Neile ettevõtetele määratakse juhid, kellel on rollimänguliste situatsioonide loomiseks annet ning juba pikem kogemus. Nemad on ettevõtte CEO-d, kelle ülesandeks on ettevõtte tegevust juhtida, värvata inimesi, luua rollimängu situatsioone nii ise kui ka läbi ettevõttega liituvate inimeste/osakondade, maksta palka jms. Ettevõttele antakse esmased vahendid, pisut vaba raha ning valdkonnaga seotud hoone ja/või sõidukid. Ainult alustamiseks sobiv kogus, kui ettevõte on edukas, saavad nad osta uusi sõidukeid ning hooneid, et ettevõtet laiendada.

Nüüd kus algus on tehtud, sõltub ettevõtte käive just rollimängust. Nad dokumenteerivad oma tegevusi foorumis selleks ettenähtud kohas piltide ja lugudega. Jälgime nende tegevust serveris. Mida aktiivsemalt on ettevõtet näha, seda suuremat rahavoogu hakkab ka ettevõte saama ning raporteerida head rollimängu ja tegevust võivad kõik serveris olevad inimesed.

Eelnevalt mainitu põhjal koostan (mina või kesiganes börsi juhib) teatud perioodide järel ettevõtetele hinnangud ning majandusaruanded. Need peegeldavad tugevalt seda, kuidas ettevõte on kaasanud uusi kui ka vanu mängjaid elavdamaks rollimängu serveris. Koostan soovitused määramaks ettevõttele uusi rahalisi vahendid ning vajadusel uusi hooneid/sõidukeid. Esitan need soovitused börsikomisjonile (ehk serveri juhtkonnale) kinnitamiseks ning nemad vastavalt sellele organiseerivad uued vahendid ettevõttele.

Samal ajal vastavalt ettevõtte tegevustele ja majandus aruannetele on ettevõtted börsil kaubeldavad, hind sõltub just neist hinnangutest. Kõigil on võimalik aktsiaid osta ja müüa (ehk annab ka skripti kaudu seda toetada). Heade tulemuste korral võivad ettevõtted määrata dividendi, mis makstakse kõigile ettevõtte osanikele välja. Samuti kajastan ettevõtete aktsia hinnas erinevaid reaalselt toimuvaid sündmusi, mis võivad ettevõtte hinda mõjutada ehk hindu mõjutavad sündmused serveris ning ka üldine LS majanduskäik. 

Seeläbi õpivad lisaks rollimängule inimesed ka majanduse ning börside kohta, toon aruannetes välja olulised ettevõtete fundamentaal näitajad ning suhtarvud, selgitan need lahti ning tekitame ka börsifoorumi, kus kommuuni liikmed saavad küsimusi esitada ja diskussiooni pidada. 

Ootan huviga teie mõtteid ja tagasisidet!

• Author
14 minutes ago, lil ez said:

See on küll tükk tööd aga tundub iseenesest huvitav ja midagi uut küll.

Saab järkjärgult liikuda. Praktiliselt oleks teostuseks vaja ainult adminnide tuge, kes aitaks organiseerida IG asju ja foorumisse mõned sektsioonid.

Esialgu on pisut rohkem kirjutamist, aga pole lugu, hiljem saab palju juba olemasolevatel põhjadel muuta.

Keerulisem on aktsiaomanike jälgimine, kui scripti tuge ei ole siis peaks ilmselt mingid minimaalsed kogused seadistama, et ei tekiks liiga palju väikeste koguste omanikke.

Suht võimatu teostada 40 mängija playerbasega imo. 

• Author
8 minutes ago, smith said:

Suht võimatu teostada 40 mängija playerbasega imo. 

Pole midagi erilist teostada. Alustada võib ühe/kahega, eesmärk ongi pigem toetada uute rollimängjate pealtulekut ja pakkuda rollimängu võimalusi sellistele scriptitud töödele tasakaaluks. 

Kõva idee. Olen ka kunagi sarnasele asjale mõeönud. Aaa teeks veel nii, et lükkame rahad kokku ja tõmbame snj-le retsid fb adid peale. 

hakkad mingi gamestopi teemat aretama siin v, ära silma jää sellega saad warned v banned halvemal juhul bro gl tho

• SA:MP Haldaja
5 hours ago, raks rakverest said:

hakkad mingi gamestopi teemat aretama siin v, ära silma jää sellega saad warned v banned halvemal juhul bro gl tho

this

jaa tahaplaanile ja lihtsalt toksi paar /me'd daily, sest see siin sureb peagi jalle valja, kui see first month hype ule saab

playerbase liiga ebamotiveeritud millekski selliseks

• Author
1 hour ago, etz said:

this

jaa tahaplaanile ja lihtsalt toksi paar /me'd daily, sest see siin sureb peagi jalle valja, kui see first month hype ule saab

playerbase liiga ebamotiveeritud millekski selliseks

raksile vastuseks: Loed ehk teema läbi enne kui kommenteerid. 

etzile vastuseks: Mina loodan elu veel sisse puhuda asjale. Ideest rääkides, see tundub nagu palju tööd, tegelt ei lähe rohkem kui tund selle üles seadmisele. 

Guest
This topic is now closed to further replies.